(Czech version available below)

Protecting your privacy and your personal data is a very important thing we pay our attention to in our business. We respect the confidentiality of your personal data and we always act in accordance with the provisions of the Personal Data Protection Legislation, in particular Regulation 2016/679 of the European Parliament and Council (General Regulation on Personal Data Protection), and comply with this Personal Data Protection Policy.

  1. SCOPE OF THIS PRIVACY POLICY

The purpose of this Personal Data Protection Policy is to inform you about how Pearla Caviar s.r.o., Identification No.: 08641498, with its registered seat at Jiráskovo náměstí 1981/6, 120 00 Prague 2, Czech Republic, registered in the Commercial Register maintained by the Municipal Court in Prague under File No. C 322491 (hereinafter referred to as "the Company" or "we / us") uses personal data and what information about the users of the Company's web site (i.e., "online services") the Company collects and evaluates and then uses, hands over to third parties or otherwise processes.

This Personal Data Protection Policy applies to the Company. This does not apply to third-party online services.

  1. COLLECTION OF INFORMATION AND DATA

We process accurate and up-to-date personal data on a legal basis, in a correct and transparent manner, only for certain expressly expressed and legitimate purposes to the minimum necessary extent, storing them in a form that allows data subjects to be identified only for the necessary duration in relation to the purpose of the processing; ensure their integrity and confidentiality through appropriate technical or organizational measures and appropriate safeguards against unauthorized or unlawful processing and against accidental loss, destruction or damage. We emphasize that inaccurate data, taking into account the purpose for which we process it, is immediately deleted or repaired.

We obtain your personal information from multiple sources. The primary source of your personal data is you personally (for example, when you are interested in our products or when you contact us with your questions, comments and requests).

The source of your personal data is also publicly available resources, such as the Internet, including social networks (such as Facebook, Twitter, LinkedIn, etc.). Another source of your personal information is Cookies and Web beacons related to your activity on our website. You can also protect your privacy by setting up your web browser.

If you are interested in a specific source of processing of your personal data, you may contact us through the contact details listed above.

2.1.    The personal data you provide us with

It is a rule that no personal information is required to use our online services. When personal data is collected within our online services, it is as much as possible based on volunteer-based publication.

As part of our business and contact with you, we can process the following categories of personal data you provide us with:

  • Identifying information: Personal information used to identify your person, i.e. name, surname, date of birth.
  • Contact details: Personal information we use for communication with you, i.e. telephone number, e-mail address, home address, delivery address.
  • Information about other persons: Information on contact persons when acquired through B2B contact, i.e. name and surname, e-mail address, telephone number.
  • Contractual data: Information we receive from you while fulfilling contractual obligations, orders, i.e. information on the products we provide, information on the history of your orders, details of your complaints, reclamations, comments, raised topics and information on our mutual communication.

2.2.    Automatically collected data

For data security purposes as well as for optimizing the user environment, we also collect certain data in connection with the use of our on-line services, which may not typically be a personal data. As an example, you can see data about the browser used, the operating system, the domain name of the website you visited before visiting our website, the number of visits and the average time spent on our website, as well as the pages you visited.

These automatically collected data are not associated with data from other sources. However, we reserve the right to retrospectively verify this data when we are alerted to a specific risk of their misuse.

2.3.    Cookies and Web beacons

Our online services use so-called browser cookies and Web beacons. Cookies do not cause any harm on your computer. They are small files with configuration settings that help us to make our online services user-friendlier, more effective and more secure. Moreover, cookies serve to implement certain user functions.

Our online services typically use “session cookies”, which are automatically deleted when the browser is closed. Occasionally, they also use “persistent cookies”, which remain on your device until they expire or are manually deleted. The latter enable us to recognize your browser at your next visit. For details on “third party cookies”, i.e. cookies of third-party providers, such as Google Inc., please refer to the privacy rules of such providers.

2.4.    Web analysis

For the purposes of continuous functional optimization and maximum user-friendliness, some of our online

  • Google Analytics: Google Analytics of Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, uses so-called cookies, i.e. text files stored on your computer for an analysis of your usage of our online services. As a rule, the data about your user behaviour gathered by the cookie are transmitted to a Google server in the USA and stored there. In case of activation of IP anonymization in the online services, Google will truncate your IP address in Member States of the European Union and the European Economic Only in exceptional cases will the full IP address be transmitted to a Google server in the USA and truncated there. On behalf of the operator of the online services, Google will use the information to evaluate your usage of the online services, to compile reports on these activities, and to provide other services for the website operator relating to the usage of online services and Internet activity. The IP address transmitted by your browser within the framework of Google Analytics will not be associated with any other data held by Google. You can prevent the storage of cookies by selecting the appropriate setting on your browser. However, in this case you will not be able to make full use of all the functions of our online services. Moreover, you can prevent the collection of data generated by cookies and their use by Google by downloading and installing the browser plugin available at (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en). For detailed information on the terms of use and privacy rules, please refer to www.google.com/analytics/terms/gb.html or https://policies.google.com.
  • Facebook Plugins (“Share Button”): You can recognize Plugins from Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA using the Facebook logo or the Share button. For a list of Facebook plugins, click here: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. When you use our online services, the plugin creates a direct link between your browser and Facebook. Facebook is therefore informed that you are using our online services in conjunction with your IP address. When you click the Facebook share button when you are logged in to your Facebook account, you can link the content of our online services to your Facebook profile. Facebook can then link the use of our online services to your user account. We would like to point out that we, as an on-line service provider, do not receive any information about the content of the transmitted data and its use through Facebook. For more information, see the Facebook Privacy Policy at https://www.facebook.com/policy.php. If you do not want Facebook to link the use of our online services to your user account, log out of your Facebook user account.
  • Xing: Each time you access one of our online services using the Xing AG network, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Germany, a connection to Xing servers is created. To our knowledge, no personal data is stored, notably no IP addresses are stored and no user activity is evaluated. For more information, please refer to Xing's privacy policy at https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.
  • YouTube: YouTube is run by Google, i.e. YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. If you use one of our online services with a YouTube plug-in, a connection to YouTube servers is created and the online services you use are communicated to YouTube. When you are signed in to a YouTube account, you enable YouTube to assign browsing activity directly to your personal profile. You can prevent from this by logging out of your YouTube account. For more information about using YouTube user data, please refer to the YouTube Privacy Policy at https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.
  • Twitter: Twitter is provided by Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. When you use Twitter and the "re-tweet" feature, the online services used link to your Twitter account and are further communicated to other users. At the same time, data is transferred to Twitter. We would like to point out that we, as an online service provider, do not have information about the content of the transmitted data and its use through Twitter. For more information, see Twitter privacy policy at http://twitter.com/privacy. You can change your Twitter account privacy settings at: http://twitter.com/account/settings.
  • LinkedIn: LinkedIn Provider is the company LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Each time you access one of our online services that have LinkedIn functions, a link to LinkedIn servers is created. LinkedIn is informed that you are using our online services associated with your IP address. By clicking the "recommend" link on LinkedIn when you sign in to LinkedIn, you may link your use of our online services with you and your user account. We would like to point out that we, as a provider of our online services, do not have information about the content of the transmitted data and its use through LinkedIn. For more information, please see LinkedIn's privacy policy: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.
  1. USE OF PERSONAL DATA

As a matter of principle, personal data provided by you are processed and used by us exclusively for the purposes specified. These include, in particular:

  • Provision, improvement and support of our online services: This includes data analyses, the identification of usage trends, as well as calculations and statistics on user access patterns.
  • Marketing: Your personal data will only be used for marketing purposes, such as surveys or other advertising campaigns, if you have agreed to such uses. In this case, your data will be stored until the withdrawal of the consent. Your consent to use your personal data for marketing purposes can be withdrawn at any time. For details, see item 5.3.
  • Mailing of the Newsletter: If you fill in the web form to register for our Newsletter, we exclusively use the data provided by you to verify that you are the owner of the e-mail address indicated and wish to receive the Newsletter, to compile a mailing list, and to analyze the usage of our Newsletter. In this case, your data will be stored for until the withdrawal of the consent. Your data will only be used by us for further purposes, if you have agreed to such uses. If you have subscribed to our Newsletter, you have the right to unsubscribe by clicking on the "Unsubscribe" link or by clicking on the link in the Newsletter or using the unsubscribe form on our website. If you wish to revoke your consent to the storage or use of your personal data, you may also send us an e-mail to the address specified in point 6.
  • Use of contact form: If you use the contact form for enquiries, the information provided by you in the contact form, including your contact data, is used to process the enquiry and stored for later use in case follow-up questions arise. If necessary, for the purpose of processing your enquiry we can also transmit your personal data to third parties involved. Your personal data will be stored for the duration of processing the enquiry and a maximum period of 5 years after completion of processing, unless longer storage is legally permissible for other reasons.
  • Processing and administration of orders: Your personal data will be used for processing and administration of orders. If you ask us not to use your data for further contacts, we will certainly respect your wish.
  • Protection of rights and property: If we have reason to believe that the rights and the property of Company, its suppliers and customers or third parties have been or could be impaired, we can use and transmit your personal data in order to protect such rights and/or such property. Moreover, we reserve the right to disclose your personal data, provided such disclosure is required by law or by order of competent authorities, to safeguard due process in accordance with the procedure indicated on our website(s), and to protect the aforementioned rights.
  • Cleansing and consolidation of data: From time to time, the personal data provided by you can be cross-checked against or consolidated with (i) data from our existing registers (online and offline), (ii) data taken over from a legal predecessor, or (iii) data from other sources.
  1. TRANSMISSION AND DISCLOSURE OF YOUR PERSONAL INFORMATION

Depending on the type of interaction you requested (e.g. placement of an order or request for information), your data may be exchanged with third parties involved in order execution (e.g. mail order companies, banks). We may also be required to disclose personal data in order to meet legal requirements or to enforce rights and agreements.

  • Transmission of data to third parties: For the execution of certain orders and for the provision of certain services we work with external providers (e.g. forwarding agents). Such providers are allowed to use or transmit the data collected and processed by us for no other purpose but execution of the order placed by Company.
  • Compliance with laws and similar obligations: We will transmit your personal data in order to (i) enforce or comply with a law, a regulation, an order issued by a public authority or compulsory measures, (ii) detect and prevent security threats, fraud or other malicious activities, (iii) protect and/or enforce the rights and the property of Company or of third parties, and (iv) protect the rights and the personal security of our employees and of third persons.
  1. YOUR RIGHTS IN RELATION TO THE PROCESSING OF PERSONAL DATA?

You have the following rights that you can claim through the application in any of the ways set out below in Article 6 below. We will notify you of the measures taken at your request within one month of receipt of the application, but no later than three months after receipt of the request if the time limit was in justified cases extended.

5.1.    Right to information

We will always inform you briefly, transparently, in a comprehensible and easily accessible way about the processing of your personal information when we collect personal information from you. If we do not obtain personal information directly from you, we will provide you with the information within a reasonable period of time after obtaining, but no later than within one month.

We provide you with the information:

  • in electronic form on our website;
  • in electronic form to your e-mail address.

5.2.    Right of access to personal data

You have the right to receive a confirmation from us that personal data concerning you are processed

or not. If we process your personal information, we will disclose to you the information you require or

which is subject to law.

If we process your personal data, we will provide you with a free copy of your processed personal data. For additional copies at the request of the data subject, we may charge a reasonable fee corresponding to the administrative costs of making such copies. The right to obtain a copy of the processed personal data must not adversely affect the rights and freedoms of others.

If you submit your application in electronic form, the information will be provided in commonly used electronic form, unless you state in your application that you are requesting another way of providing the information.

5.3.    Right to correct

You have the right to correct inaccurate personal data that apply to you and to complete incomplete personal data, taking into account the purposes of the processing, including by providing an additional

statement. We notify all individual recipients to whom personal information has been made available of any personal data corrections, if possible with reasonable efforts. If you so require, we will inform you about the recipients so informed.

5.4.    Right to delete / Right to be forgotten

We will delete your personal information without undue delay if any of the following applies:

  1. personal data are no longer needed for the purposes for which they were collected or otherwise processed;
  2. you withdraw the consent on the basis of which the data were processed and there is no further legal reason for processing;
  3. you raise objections to processing and there are no overriding legitimate reasons for processing or you raise objections to the processing of personal data for direct marketing purposes;
  4. personal data have been processed unlawfully;
  5. personal data must be deleted to comply with a legal obligation established by European Union or Member State law applicable to the Company;
  6. the child's personal data was gathered in connection with the offer of information company services made directly to the child.

The above does not apply if the processing of personal data is necessary:

  1. for the exercise of the right to freedom of expression and information;
  2. to fulfil a legal obligation that requires the processing of personal data under European Union law or a Member State that applies to us or to fulfil a task carried out in the public interest or in the exercise of public authority to which we are entrusted;
  3. on grounds of public interest in the field of public health;
  4. for purposes of archiving in the public interest, for purposes of scientific or historical research or for statistical purposes, where it is likely that the use of the deletion right would disable or seriously jeopardize the achievement of the objectives of that processing;
  5. for the determination, exercise or defence of legal claims.

We notify the individual recipients to whom personal data has been made available of any deletion of personal data, if possible with reasonable efforts. If you require it, we will inform you about the recipients of your personal information who were so informed.

If, on the basis of one of the above exceptions, we refuse to delete your personal information, we will inform you within one month of receipt of the request justify the use of the exception and instruct you in accordance with the requirements of applicable laws.

5.5.    Right to restrict the processing

You have the right to restrict the processing of your personal data in any of the following cases:

  1. you deny the accuracy of personal data; in this case, processing will be limited to the time it takes to verify the accuracy of personal data;
  2. the processing of personal data is illegal, you are rejecting the deletion of personal data and you are asking instead for restrictions on their use;
  3. we no longer need personal data for processing, but you require them to identify, exercise or defend legal claims;
  4. you have exercised the right to object to the processing of your personal data; in this case processing will be limited until it is verified that our legitimate reasons outweigh your legitimate interests.

Due to a limitation on the processing of personal data, we may continue to store the personal data in question, but may only be processed with your consent or for the purpose of determining, enforcing or defending legal rights, for the protection of the rights of another natural or legal person or for reasons of major public interest or a Member State. In these cases, you will be notified in advance that the processing limitation will be cancelled.

5.6.    Right to data transferability

You have the right to obtain personal data that concern you that you have provided to us and which are processed automatically if any of the following conditions is met:

  1. personal data are processed for a specific purpose (s) based on your consent;
  2. it is a special category of personal data processed for one or more specified purposes, based on your explicit consent; or
  3. the processing of personal data is necessary to fulfil the contract to which you are party or to implement the measures taken before the conclusion of the contract at your request.

Personal data provided to us is considered to be data that you have directly, knowingly and actively communicated to us, for example through the form, but also data generated from your activity when using the service or device, such as localization data, login data, etc.

We will transfer personal data in a structured, commonly used and machine-readable format. You are authorized to pass on the personal data you have acquired to another data administrator. In your application, you choose whether we have personal data to provide to you or whether you use the right to have your personal data passed directly to another administrator / processor if it is technically feasible.

5.7.    Right to object

In the case of processing personal data under the legal title of our legitimate interest, you have the right to object to the processing of your personal data for reasons related to your particular situation, which you describe in the objection. You can submit the objection through the contact details listed in Article 6 below.

In the event of an objection, we will cease processing your personal data (we will only keep the data already stored) and we will assess whether we have serious legitimate reasons for processing it that outweigh your interests or rights and freedoms, or for determining, exercising or defending our legal claims. If we come to the conclusion that we have such reasons, we will inform you of this, and we will further inform you about the possibilities of further defence and we will continue to process your personal data. If, on the contrary, we conclude that there are insufficient reasons for processing our personal information, we will inform you that we will terminate the processing and delete the personal data.

You have the right at any time to object to the processing of personal data for direct marketing purposes.

5.8.    The right not to be subject to automated individual decision making, including profiling

We manage your personal data with respect for your right not to be the subject of any decision based solely on the automated processing of personal data that is of significant concern to you, including profiling (i.e. any form of automated processing of personal data consisting of their use for analysis, estimation or evaluation certain aspects related to you - e.g. economic situation, interests).

We may make your personal data subject to automated decisions if such a decision is necessary for the conclusion or performance of a contract between you and us or if the decision is permitted by a European Union or Czech law at the same time appropriately safeguarding the rights and freedoms and legitimate interests of the entity data, or if you explicitly agree to such a decision.

5.9.    Right to file a claim

If you disagree with our handling of your request, you may file a complaint with the Office for the Protection of Personal Data against our procedure:

  1. a) electronically at an e-mail address posta@uoou.cz;
  2. b) via the data box ID: qkbaa2n;
  3. c) by phone on the number +420 234 665 111; or
  4. d) in writing at Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, Czech Republic

or other relevant supervisory authority in connection with the processing of personal data.

  1. WHERE AND HOW TO CLAIM RIGHTS, CONTACT DETAILS

If you have any questions regarding this Personal Data Protection Policy or your personal information, please contact:

Pearla Caviar s.r.o.

Jiráskovo náměstí 1981/6

120 00 Prague 2

Czech Republic

info@pearlacaviar.com
  1. SECURITY OF PERSONAL DATA

We have taken a great deal of privacy precautions to ensure the full confidentiality and integrity of your personal data. However, due to the nature of the Internet, we would like to draw your attention to the fact that certain security gaps (e.g. e-mail communications) may exist in the transmission of personal data over the Internet and that complete protection of personal data preventing third party access is not possible.

This Personal Data Protection Policy enters into force on 20th May 2020. The current version of the policy is always available at www.pearlacaviar.com.

------------------------------------------------------------------------------

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Ochrana Vašeho soukromí a Vašich osobních údajů je velice důležitou věcí, které při naší podnikatelské činnosti věnujeme náležitou pozornost. Respektujeme důvěrnost Vašich osobních údajů a vždy jednáme v souladu s ustanoveními právních předpisů o ochraně osobních údajů, zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) a řídíme se těmito Zásadami ochrany osobních údajů.

  1. ROZSAH TĚCHTO ZÁSAD OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Cílem těchto Zásad ochrany osobních údajů je informovat Vás o tom, jak společnost Pearla Caviar s.r.o., IČO: 08641498, se sídlem Jiráskovo náměstí 1981/6, 120 00 Praha 2, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, sp. zn. C 322491 (dále jen „Společnost“ / „my“) využívá osobní údaje, a jaké informace o uživatelích webových stránek Společnosti (tzn. "online služby") shromažďuje a vyhodnocuje a následně používá, předává třetím stranám nebo zpracovává jiným způsobem.

Tyto Zásady ochrany osobních údajů se týkají Společnosti. Netýkají se online služeb třetích stran.

  1. SHROMAŽĎOVÁNÍ INFORMACÍ A ÚDAJŮ

Zpracováváme přesné a aktuální osobní údaje vždy na základě zákonného titulu, korektně a transparentním způsobem, pouze pro určité, výslovně vyjádřené a legitimní účely, v minimálním nezbytném rozsahu, ukládáme je ve formě umožňující identifikaci subjektů údajů pouze po nezbytnou dobu ve vztahu k účelu zpracování a zajišťuje jejich integritu a důvěrnost pomocí vhodných technických nebo organizačních opatření a náležitého zabezpečení před neoprávněným či protiprávním zpracováním a před náhodnou ztrátou, zničením nebo poškozením. Klademe důraz na to, aby nepřesné údaje s přihlédnutím k jejich účelu, pro který je zpracováváme, byly bezodkladně vymazány nebo opraveny.

Vaše osobní údaje získáváme z několika zdrojů. Primárním zdrojem Vašich osobních údajů jste Vy osobně (např. když se na nás obracíte se zájmem o naše výrobky, nebo když nás kontaktujete se svými dotazy, připomínkami a žádostmi).

Zdrojem Vašich osobních údajů jsou i veřejně dostupné zdroje, jako je internet, včetně sociálních sítí (např. Facebook, Twitter, LinkedIn aj.). Dalším zdrojem Vašich osobních údajů jsou Cookies a Web beacons v souvislosti s Vaší aktivitou na našich webových stránkách. Ochranu Vašeho soukromí můžete docílit i Vaším vlastním přednastavením webového prohlížeče.

Pokud Vás zajímá konkrétní zdroj zpracování Vašich osobních údajů, můžete se na nás s tímto dotazem obrátit prostřednictvím kontaktních údajů uvedených výše.

  • Osobní údaje, které nám poskytnete

Je pravidlem, že pro využívání našich on-line služeb se nevyžaduje zveřejnění žádných osobních údajů. Pokud jsou osobní údaje shromažďovány v rámci našich online služeb, jde v co největší míře o zveřejňování založené na bázi dobrovolnosti.

V rámci naší obchodní činnosti a styku s Vámi můžeme zpracovávat následující kategorie osobních údajů, jež nám poskytnete:

  • Identifikační údaje: Osobní údaje, jež slouží k identifikaci Vaší osoby, tj. titul, jméno, příjmení, datum narození.
  • Kontaktní údaje: Osobní údaje, jež využíváme pro komunikaci Vámi, tj. telefonní číslo, adresa trvalého bydliště, doručovací adresa.
  • Údaje o dalších osobách: Údaje o kontaktních osobách, jsou-li získány v B2B styku, tj. jméno a příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo.
  • Smluvní údaje: Údaje, jež od Vás získáme při plnění smluvních závazků, objednávek, tj. údaje o produktech, jež Vám dodáváme, o historii Vašich objednávek, údaje o Vašich stížnostech, reklamacích, připomínkách, námětech a o naší vzájemné komunikaci.
    • Automaticky sbíraná data

Z důvodů bezpečnosti dat a rovněž za účelem optimalizace uživatelského prostředí shromažďujeme v souvislosti s používáním našich on-line služeb také určité údaje, jež nemusejí typicky samy o sobě být osobním údajem. Jako příklad lze uvést údaje o použitém internetovém prohlížeči, operačním systému, názvu domény na webové stránce, kterou jste navštívili před návštěvou naší webové stránky, počet návštěv a průměrný čas strávený na našich webových stránkách, stejně jako stránky, které jste navštívili.

Tato automaticky sbíraná data nejsou spojena s daty z jiných zdrojů. Vyhrazujeme si však právo zpětně tato data ověřit v případě, kdy jsme upozorněni na konkrétní riziko jejich zneužití.

  • Cookies a Web beacons

Naše online služby používají tzv. soubory Cookies a tzv. Web beacons. Soubory Cookies nemůžou žádným způsobem poškodit Váš počítač. Jsou to malé soubory s konfiguračními nastaveními, které nám pomáhají učinit naše online služby uživatelsky přívětivější, efektivnější a bezpečnější. Soubory Cookies slouží navíc k implementaci některých uživatelských funkcí.

Naše on-line služby obvykle používají "Cookies relace", které jsou automaticky odstraněny po uzavření webového prohlížeče. Příležitostně také používají "trvalé soubory Cookies", které zůstávají ve Vašem zařízení do té doby, než vyprší jejich platnost nebo dokud nedojde k jejich ručnímu odstranění. Tyto soubory nám umožňují rozpoznat Váš webový prohlížeč při Vaší další návštěvě. Podrobnosti o "Cookies třetích stran", tj. soubory Cookies poskytovatelů třetích stran, jako je Google Inc., naleznete v pravidlech ochrany osobních údajů těchto poskytovatelů. 

  • Web analýza

Pro účely nepřetržité optimalizace a maximální přívětivosti uživatelského rozhraní využívají některé z našich služeb rovněž online webové analytické služby a sociální pluginy uvedené níže. Údaje použité pro tyto účely jsou výlučně neosobní povahy.

  • Google Analytics: Google Analytics společnosti Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA, používá tzv. soubory Cookies, tj. textové soubory uložené v počítači pro analýzu Vašeho využívání našich online služeb. Zprávy o chování uživatelů, které shromažďují soubory Cookies, jsou zpravidla zasílány na server Google v USA a jsou tam uloženy. V případě, kdy aktivujete anonymizaci IP v online službách, uchová společnost Google vaši IP adresu v členských státech Evropské unie a Evropského hospodářského prostoru. Pouze ve výjimečných případech bude úplná IP adresa přenesena na server Google v USA a bude tam uložena. Jménem provozovatele online služeb společnost Google použije tyto informace k vyhodnocení Vašeho využívání těchto online služeb, k sestavování zpráv o těchto činnostech a k poskytnutí dalších služeb pro provozovatele webových stránek týkajících se využívání online služeb a činnosti na internetu. IP adresa přenášená Vaším prohlížečem v rámci služby Google Analytics nebude spojena s jinými údaji, které jsou společností Google uchovávány. Ukládání souborů Cookies můžete zabránit výběrem příslušného nastavení ve Vašem webovém prohlížeči. V tomto případě však nebudete moci plně využívat všechny funkce našich online služeb. Kromě uvedeného můžete zabránit shromažďování dat vygenerovaných soubory Cookies a jejich používání společností Google stažením a instalací pluginu (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=cs). Podrobné informace o podmínkách používání a pravidlech ochrany osobních údajů naleznete na adrese google.com/analytics/terms/gb.html nebo na adrese https://www.google.com/policies/.
  • Facebook Plugins ("Tlačítko sdílení"): Můžete rozpoznat Plugins z Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA pomocí loga Facebooku nebo tlačítka "sdílet". Pro přehled pluginů na Facebooku klikněte zde: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Když používáte naše online služby, plugin vytvoří přímé spojení mezi Vaším prohlížečem a serverem Facebook. Facebook je tedy informován o tom, že používáte naše online služby ve spojení s Vaší IP adresou. Když klepnete na tlačítko sdílení Facebooku v situaci, kdy jste přihlášeni na svém účtu Facebook, můžete propojit obsah našich služeb online s Vaším Facebookovým profilem. Aplikace Facebook pak může propojit použití našich online služeb s Vaším uživatelským účtem. Chtěli bychom poukázat na to, že my, jako poskytovatel on-line služeb, nezískáváme žádné informace o obsahu přenášených dat a jejich využití prostřednictvím společnosti Facebook. Další informace naleznete v zásadách ochrany soukromí společnosti Facebook na adrese https://www.facebook.com/policy.php. Pokud nechcete, aby společnost Facebook propojila využívání našich služeb online s Vašim uživatelským účtem, odhlaste se od svého uživatelského účtu Facebook.
  • Xing: Pokaždé, když přistupujete k některé z našich online služeb, které využívají funkce sítě Xing AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Německo, je vytvořeno připojení k serverům Xing. Pokud je nám známo, nedochází k ukládání žádných osobních údajů, zejména se neukládají žádné IP adresy a nijak se neposuzuje ani aktivita uživatele. Další informace naleznete v zásadách ochrany soukromí společnosti Xing na adrese https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.
  • YouTube: YouTube provozuje společnost Google, tj. Společnost YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Používáte-li jednu z našich online služeb vybavených pluginem YouTube, je vytvořeno připojení k serverům YouTube a informace o online službách, které používáte, jsou sděleny serveru YouTube. Když jste přihlášeni k účtu YouTube, povolíte službě YouTube přiřazení aktivity procházení přímo k Vašemu osobnímu profilu. Tomu můžete zabránit odhlášením z Vašeho YouTube účtu. Další informace o používání uživatelských dat YouTube naleznete v zásadách ochrany osobních údajů YouTube na adrese https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/.
  • Twitter: Služba Twitter je poskytována společností Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Když používáte službu Twitter a funkci "re-tweet", dojde k propojení používaných online služeb s Vaším účtem Twitter a tyto služby jsou dále sdělovány ostatním uživatelům. Současně jsou data přenášena Twitteru. Chtěli bychom poukázat na to, že my, jako poskytovatel on-line služeb, nemáme informace o obsahu přenášených dat a jejich využití prostřednictvím Twitteru. Další informace naleznete v zásadách ochrany soukromí Twitteru na adrese http://twitter.com/privacy. Nastavení ochrany soukromí účtu Twitter můžete změnit na adrese: http://twitter.com/account/settings.
  • LinkedIn: Poskytovatel sítě Linkedln je společnost LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA. Pokaždé, když přistupujete k některé z našich online služeb obsahujících funkce LinkedIn, je vytvořeno spojení se servery LinkedIn. LinkedIn je informován o tom, že používáte naše online služby spojené s Vaší IP adresou. Když kliknete na tlačítko "doporučit" v LinkedIn při přihlášení na LinkedIn, může dojít ke spojení Vašeho užívání našich online služeb s Vámi a Vaším uživatelským účtem. Chtěli bychom poukázat na to, že my, jako poskytovatel našich on-line služeb, nemáme informace o obsahu přenášených dat a jejich využití prostřednictvím LinkedIn. Další informace naleznete v zásadách ochrany soukromí společnosti LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.
  1. POUŽITÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány a používány výhradně pro předem stanovené účely. Tyto účely zahrnují zejména:

  • Poskytování, vylepšení a podpora našich on-line služeb: Jedná se o analýzu dat, identifikaci trendů využití, výpočty a statistiky o uživatelském chování.
  • Marketing: Vaše osobní údaje budou použity pouze pro marketingové účely, jako jsou průzkumy nebo jiné reklamní kampaně, pokud jste k těmto účelům udělili svůj souhlas. V takovém případě budou Vaše osobní údaje uloženy do odvolání souhlasu. Váš souhlas s používáním Vašich osobních údajů pro marketingové účely může být kdykoli odvolán. Podrobnosti naleznete v bodě 5.3.
  • Zasílání Newsletteru: Pokud vyplníte webový formulář k přihlášení k odběru našeho Newsletteru, použijeme Vámi poskytnuté osobní údaje výlučně k ověření, že jste skutečným vlastníkem uvedené e-mailové adresy a že opravdu máte zájem o odběr našeho Newsletteru, a dále pak k sestavení seznamu adres pro rozesílání Newsletteru a k provedení analýzy o jeho využití. V takovém případě budou Vaše osobní údaje uloženy do odvolání souhlasu. Pro jiné, než výše uvedené účely můžeme Vaše osobní údaje používat pouze v případě, že nám k tomu udělíte svůj souhlas. Pokud jste se přihlásil/a k odběru našeho Newsletteru, máte právo zrušit jeho odběr kliknutím na odkaz "Odhlásit se" nebo kliknutím na odkaz v Newsletteru nebo pomocí formuláře odhlášení na našich webových stránkách. Pokud si přejete odvolat svůj souhlas s ukládáním nebo používáním Vašich osobních údajů, můžete nám rovněž zaslat e-mail na adresu uvedenou v bodě 6.
  • Použití kontaktního formuláře: Pokud používáte kontaktní formulář pro Vaše dotazy adresované nám, používáme Vámi poskytnuté osobní údaje, včetně Vašich kontaktních údajů, pouze k vyřízení položeného dotazu a dále tyto osobní údaje uchováváme pro případ Vašich doplňujících otázek a naši navazující komunikaci. Pokud je to nezbytné pro účely zpracování Vašeho dotazu, můžeme předat Vaše osobní údaje rovněž třetím stranám. Vaše osobní údaje budou uloženy po dobu zpracování dotazu a maximálně po dobu 5 let od dokončení zpracování dotazu, ledaže by příslušné právní předpisy umožňovaly Společnosti uchovávat osobní údaje nad rámec takto stanovené doby zpracování.
  • Zpracování a správa objednávek: Vaše osobní údaje budou použity pro účely zpracování a vyřízení objednávek. Pokud nás požádáte, abychom Vaše osobní údaje pro další kontakt s Vámi nepoužívali, budeme Vaše přání plně respektovat.
  • Ochrana práv a majetku: Pokud máme důvod se domnívat, že práva a majetek Společnosti, jejích dodavatelů, zákazníků nebo třetích stran byly nebo mohou být porušeny či ohroženy, můžeme Vaše osobní údaje používat či předávat dále s cílem chránit taková práva a/nebo takový majetek. Kromě toho si vyhrazujeme právo zveřejnit Vaše osobní údaje za předpokladu, že takové zveřejnění je vyžadováno zákonem nebo příslušnými orgány s cílem zajištění řádného procesu v souladu s postupem uvedeným na našich webových stránkách a ochrany výše uvedených práv.
  • Čištění a konsolidace dat: Podle potřeby je možné Vaše osobní údaje křížově kontrolovat nebo slučovat s (i) údaji z našich existujících registrů (online a offline), (ii) s údaji převzatých od našich právních předchůdců nebo (iii) s údaji z jiných zdrojů.
  1. PŘENOS A ZVEŘEJŇOVÁNÍ VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

V závislosti na typu Vámi požadované interakce (např. zpětný hovor, uskutečnění objednávky, žádost o službu příp. o informace atd.) mohou být Vaše osobní údaje sdíleny s třetími stranami, které se podílejí na provádění objednávky (např. zásilkový prodej, banky). Můžeme být rovněž požádáni o zveřejnění Vašich osobních údajů za účelem splnění zákonných požadavků nebo vynucení práv a smluvních povinností.

  • Předávání osobních údajů třetím stranám: Za účelem realizace určitých objednávek a poskytování určitých služeb spolupracujeme s externími poskytovateli (např. zprostředkovateli). Tito poskytovatelé mohou používat nebo předávat osobní údaje pouze za účely provedení objednávky Společnosti.
  • Dodržování zákonných povinností a obdobných závazků: Vaše osobní údaje budeme předávat za účely (i) prosazování nebo dodržování zákona, nařízení, příkazu vydaného orgánem veřejné moci nebo povinných opatření, (ii) odhalování a předcházení bezpečnostním hrozbám, podvodům nebo jiným škodlivým činnostem, (iii) ochrany a/nebo vymáhání práva a ochrany majetku Společnosti nebo třetích osob a (iv) ochrany práv a osobní bezpečnosti našich zaměstnanců a třetích osob.
  1. VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Máte následující práva, jež můžete uplatnit prostřednictvím žádosti některým ze způsobů stanovených níže v článku 6 níže. O opatřeních přijatých na základě Vaší žádosti Vás budeme informovat do jednoho měsíce od obdržení žádosti, nejpozději však do tří měsíců od obdržení žádosti, byla-li lhůta v případě odůvodněné potřeby prodloužena.

  • Právo na informace

Vždy Vás budeme stručným, transparentním, srozumitelným a snadno přístupným způsobem informovat o zpracování Vašich osobních údajů, a to v okamžiku, kdy od Vás získáváme osobní údaje. Pokud nezískáváme osobní údaje přímo od Vás, poskytneme Vám informace v přiměřené lhůtě po jejich získání, ale nejpozději do jednoho měsíce.

Informace Vám poskytujeme:

  • v elektronické formě na našich webových stránkách;
  • v elektronické formě na Vaši e-mailovou adresu;
    • Právo na přístup k osobním údajům

Máte právo získat od nás potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány. Pokud zpracováváme Vaše osobní údaje, sdělíme Vám informace, které požadujete nebo jež nám ukládají právní předpisy.

Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme, poskytneme Vám bezplatně kopii zpracovávaných osobních údajů. Za další kopie na žádost subjektu údajů můžeme účtovat přiměřený poplatek odpovídající administrativním nákladům na pořízení těchto kopií. Právem získat kopii zpracovávaných osobních údajů nesmějí být nepříznivě dotčena práva a svobody jiných osob.

Jestliže podáte žádost v elektronické formě, budou informace poskytnuty v běžně používané elektronické formě, ledaže ve své žádosti uvedete, že požadujete jiný způsob poskytnutí informací.

  • Právo na opravu

Máte právo na opravu nepřesných osobních údajů, které se Vás týkají a na doplnění neúplných osobních údajů s přihlédnutím k účelům zpracování, a to i prostřednictvím poskytnutí dodatečného prohlášení. Oznamujeme jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré opravy osobních údajů, pokud je to možné s vynaložením přiměřeného úsilí. Pokud to požadujete, informujeme Vás o takto informovaných příjemcích.

  • Právo na výmaz / právo být zapomenut

Bez zbytečného odkladu vymažeme Vaše osobní údaje, pokud je dán některý z níže uvedených důvodů:

  1. osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány;
  2. odvoláte souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány, a neexistuje žádný další právní důvod pro zpracování;
  3. vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování nebo vznesete námitky proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu;
  4. osobní údaje byly zpracovány protiprávně;
  5. osobní údaje musí být vymazány ke splnění právní povinnosti stanovené právem Evropské unie nebo členského státu, které se na Společnost vztahuje;
  6. osobní údaje dítěte byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti učiněnou přímo dítěti.

Výše uvedené neplatí, pokud je zpracování osobních údajů nezbytné:

  1. pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
  2. pro splnění právní povinnosti, jež vyžaduje zpracování osobních údajů podle práva Evropské unie nebo členského státu, které se na nás vztahuje, nebo pro splnění úkolu provedeného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni;
  3. z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví;
  4. pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely, pokud je pravděpodobné, že by využití práva na výmaz znemožnilo nebo vážně ohrozilo splnění cílů uvedeného zpracování;
  5. pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Oznamujeme jednotlivým příjemcům, jimž byly osobní údaje zpřístupněny, veškeré výmazy osobních údajů, pokud je to možné s vynaložením přiměřeného úsilí. Pokud to požadujete, informujeme Vás o tom, kteří příjemci osobních údajů byli takto informováni.

Pokud na základě jedné z výše uvedených výjimek odmítneme Vaše osobní údaje vymazat, informujeme Vás o tom ve lhůtě jednoho měsíce od doručení žádosti, odůvodníme užití výjimky a poučíme Vás v souladu s požadavky platných právních předpisů.

  • Právo na omezení zpracování

Máte právo na to, abychom omezili zpracování Vašich osobních údajů, v kterémkoli z těchto případů:

  1. popíráte přesnost osobních údajů; v tomto případě bude zpracování omezeno na dobu potřebnou k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit;
  2. zpracování osobních údajů je protiprávní, odmítáte výmaz osobních údajů a žádáte místo toho o omezení jejich použití;
  3. osobní údaje již nepotřebujeme pro účely zpracování, ale Vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků;
  4. uplatnil/a jste právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů; v tomto případě bude zpracování omezeno, dokud nebude ověřeno, zda naše oprávněné důvody převažují nad Vašimi oprávněnými zájmy.

V důsledku omezení zpracování osobních údajů můžeme předmětné osobní údaje nadále ukládat, avšak zpracovány mohou být pouze s Vaším souhlasem, nebo z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků, z důvodu ochrany práv jiné fyzické nebo právnické osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu nebo zájmu některého členského státu. V těchto případech budete předem upozorněn na to, že omezení zpracování bude zrušeno.

  • Právo na přenositelnost údajů

Máte právo získat osobní údaje, které se Vás týkají, které jste nám poskytl, a které jsou zpracovávány automatizovaně, pokud je současně splněna některá z níže uvedených podmínek:

  1. osobní údaje jsou zpracovávány pro konkrétní účel/-y na základě Vašeho souhlasu;
  2. jedná se o zvláštní kategorii osobních údajů zpracovávaných pro jeden nebo více stanovených účelů na základě výslovného Vašeho souhlasu; nebo
  3. zpracování osobních údajů je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou jste Vy, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na Vaši žádost.

Za osobní údaje poskytnuté nám jsou považovány údaje, které jste nám přímo, vědomě a aktivně sdělil/a např. prostřednictvím formuláře, ale rovněž údaje generované na základě Vaší aktivity při používání služby nebo zařízení, jako např. lokalizační údaje, data přihlášení do aplikace apod.

Přeneseme osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Jste oprávněn/a předat získané osobní údaje jinému správci osobních údajů. Ve své žádosti zvolíte, zda máme osobní údaje poskytnout Vám nebo zda využijete právo na to, aby Vaše osobní údaje byly námi předány přímo jinému správci/zpracovateli, je-li to technicky proveditelné.

  • Právo vznést námitku

V případě zpracování osobních údajů na základě právního titulu našeho oprávněného zájmu máte právo vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů z důvodů týkajících se Vaší konkrétní situace, které v námitce popíšete. Námitku můžete podat prostřednictvím kontaktních údajů uvedených v článku 6 níže.

V případě obdržení námitky přestaneme zpracovávat Vaše osobní údaje (ponecháme si je pouze uložené) a provedeme posouzení, zda máme závažné oprávněné důvody pro jejich zpracování, které převažují nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, nebo pro určení, výkon nebo obhajobu našich právních nároků. Pokud dojdeme k závěru, že takové důvody máme, informujeme Vás o tom, sdělíme Vám zároveň možnosti další obrany a ve zpracování osobních údajů pokračujeme. Pokud naopak dojdeme k závěru, že dostatečné důvody pro zpracování osobních údajů nemáme, informujeme vás o tom, zpracování ukončíme a provedeme výmaz osobních údajů.

Máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu.

  • Právo nebýt předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování

Spravujeme Vaše osobní údaje s respektem k Vašemu právu nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování osobních údajů, které se Vás významně dotýká, a to včetně profilování (tj. jakékoli formy automatizovaného zpracování osobních údajů spočívajícího v jejich použití k rozboru, odhadu nebo hodnocení určitých aspektů týkajících se Vás – např. ekonomické situace, zájmů).

Můžeme při správě osobních údajů učinit vaše osobní údaje předmětem automatizovaného rozhodnutí, pokud je takové rozhodnutí nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy mezi Vámi a námi, nebo pokud je rozhodnutí povoleno právním předpisem Evropské unie nebo českého právního řádu současně vhodně zajišťujícím ochranu práv a svobod a oprávněných zájmů subjektu údajů, nebo pokud k takovému rozhodnutí udělíte výslovný souhlas.

  • Právo podat stížnost

Nesouhlasíte-li s naším vyřízením Vaší žádosti, můžete proti našemu postupu podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů:

  1. elektronicky na e-mailové adrese posta@uoou.cz;
  2. prostřednictvím datové schránky ID: qkbaa2n;
  3. telefonicky na čísle +420 234 665 111; nebo
  4. písemně na adrese Sochora 27, 170 00 Praha 7, Česká republika

případně u jiného příslušného dozorového úřadu v souvislosti se zpracováním osobních údajů.

  1. KDE A JAK UPLATNIT PRÁVA, KONTAKTNÍ ÚDAJE

V případě jakýchkoli dotazů týkajících se těchto Zásad ochrany osobních údajů nebo zpracování Vašich osobních údajů kontaktujte:

Pearla Caviar s.r.o.

Jiráskovo náměstí 1981/6

120 00 Prague 2

Česká republika

info@pearlacaviar.com

  1. BEZPEČNOST OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Přijali jsme značné množství opatření pro zabezpečení osobních údajů tak, abychom zajistili plnou důvěrnost a integritu Vašich osobních údajů. Vzhledem k povaze internetu bychom Vás však rádi upozornili na skutečnost, že v rámci přenosu osobních údajů prostřednictvím internetu mohou existovat jisté bezpečnostní mezery (např. komunikace prostřednictvím e-mailu) a že úplná ochrana osobních údajů zamezující přístupu třetích osob není možná.

Tyto Zásady ochrany osobních údajů nabývají účinnosti dne 20/05/2020. Aktuální verze těchto zásad je vždy k dispozici na www.pearlacaviar.com.